Vindmøller er hæslige. De larmer, får lyst til at blinke når solen står rigtigt og ikke mindst så er de skadelige for naturen; ganske vist ikke skadelige nok til at bymennesker protesterer.
Hvis vi helt ser bort fra eventuelle økonomiske problemer, så har norske Hydro fået en spændende idé om bygge gigantiske flydende offshore vindmøller og placere dem langt ude i Nordsøen.
Ideen er, at udnytte de samme principper som man bruger til at bygge boreplatforme (hvilket nordmændene er ret gode til). Vindmøllen placeres på en stor hul betonpæl med en vægt i bunden. Fordi pælen er hul kan den flyde nok til at bære vindmøllen. Vægten i bunden sørger for at holde hele strukturen oprejst. Det hele forankres så til havbunden langt længere nede; præcis som en boreplatform.
Næsten alle ulemperne ved vindmøller forsvinder. Der er naturligvis ingen mennesker i nærheden, og de dyr der er, vil ikke være generet. Man kunne næsten fristes til at påpege at da man ikke kan fiske midt i sådan en vindmøllepark, så bliver parken et fristed hvor fiskene kan yngle i fred. Vindmøllerne kan gøres gigantiske, da der ikke er problemer med noget fundament (man laver bare soklen større). Når møllen skal skrottes, så laver man bare et hul i soklen.
Tilbage er der kun ét problem: Prisen. Hvad vil det koste at bygge sådan en mølle i forhold til andre energikilder? Uanset hvilken energikilde vi bruger, så skal energien være billig. Det nytter ikke noget at gøre energien dyrere, for vores velstand er baseret på billig energi. Kan sådan en flydende vindmølle konkurrere med eksempelvis atomkraft, så er der helt klart en plads til dem i energiforsyningen.