Hans Rosling og “Gapminder Trendanalyzer”

Der er ikke mange foredragsholdere, der holder en fanget når de taler, og virkelig brænder sig ind på nethinden. Hans Rosling (blog her) gør det. Hans Rosling er professor i international health på Karolinska Instituttet i Stockholm. Han har blandt andet været med til at opfinde Gapminder Trendanalyzer, som visualiserer statistik. Eller sagt med egne ord: “unveils the beauty of statistics by converting boring numbers into enjoyable interactive animations.”

Hans Rosling talte på TED konferencen i 2007. Hans præsentation kan ses her:

På Gapminders hjemmeside er flere af de fantastiske animationer han brugte i præsentaionen. Specielt synes jeg animationen med udviklingen af indkomstfordelingen i verden er vanvittig spændende. Al den tale om ulighed er i verden er måske spild af tid hvis man ser på hvordan det rent faktisk går. De gamle ilande bliver ganske vist rigere, men de gør rigtig mange andre lande så sandelig også.

Trendanalyzer er blevet opkøbt af Google, så mon ikke der er noget spændende på vej fra den kant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.