Diskoteker straffes for gæsternes diskrimination

Dokumentations- og Rådgivningscenteret om Racediskrimination (DRC) arbejder ønsker at bekæmpe diskrimination i nattelivet. Senest vil de bruge civilretten til at straffe diskotekerne.

Dørmænd og diskoteksejere risikerer fremover at skulle betale erstatninger, som langt overstiger de bøder, der hidtil er givet, hvis de dømmes for diskrimination i forbindelse med afvisningen af gæster af udenlandsk herkomst.
(…)
– Men trods den stigende opmærksomhed, og selv om politiet rejser flere sager, må vi i dag konstatere, at problemet ikke er blevet mindre, konstaterer Niels-Erik Hansen.

Politikerne er heller ikke blege for at gå i kødet på diskoteks ejere og deres udsmidere når sagerne dukker op i medierne. Problemet er bare, at diskotekerne står i en slem kattepine. På den ene side kan de se at hvis de lukker for mange ind med den forkerte hudfarve, så bliver de andre kunder væk. På den anden side står DRC sammen med politikerne og de gæster der blev væk, og raser over den forfærdelige racediskrimination på diskotekerne.

Hykleriet er enormt, men den omfattende babysitter-stat har vænnet os til at det ikke er vores ansvar at gøre noget ved det. Staten skal nok tage sig af det, så vi andre gæster ikke behøver bekymre os om, at vi kun besøger de diskoteker der ikke har så mange ”fejlfarver”.

Hvis vi virkelig mener at diskrimination i nattelivet er et problem (og det gør jeg), så må vi selv tage konsekvensen. Citatet fra DRC viser tydeligt at staten ikke kan finde ud af at løse problemet. Hvis problemet skal løses, så må gæsterne tage et ansvar, men staten har med forbuddet mod diskrimination taget det ansvar fra folk. Hvordan skal vi nogensinde kunne tage stilling, når diskotekerne gør alt hvad de kan for at skjule deres kvotering?

På bloggen heartnsoul.dk fortælles historien om en dansk knægt med lidt for meget hudfarve, som er blevet afvist af Krasnapolsky, og derfor kaldes der til kamp mod Krasnapolsky. Men det er forkert at bebrejde diskotekerne for at være racister. Diskotekerne er ikke onde racister, som ønsker at undertrykke folk. De reagerer bare på gæsternes (dvs. vores) racisme. Ligesom L’Oréal reagerer på deres kunders ønsker, når de kun hyrer hvide mennesker til at optræde i deres reklamer.

heartnsoul.dk har dog fat i noget, når de ønsker at boycotte Krasnapolsky i kampen mod racisme. Det er bare ikke Krasnapolsky’s racisme der skal bekæmpes med boycutten; det er racismen hos gæsterne, der skal tages hånd om. At sagsøge diskotekerne og indføre strammere regler er rent hykleri, som bare er med til at forhindre en ordentlig løsning.

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.